'We verkorten de weg naar werk'

'We verkorten de weg naar werk'

“We verkorten de weg naar werk voor kandidaten én we verkorten voor werkgevers de weg naar medewerkers. Onze kracht ligt in het vermogen om te verbinden. In het afgelopen jaar is gebleken dat onze ‘dubbele klantbenadering’ haar vruchten afwerpt.”

Patrick Verhoef, directeur-bestuurder van De Binnenbaan, Margreet van Driel, wethouder Arbeidsmarkt en Inkomen, en Jan-Jaap de Haan, manager Beleid Innovatie en Ontwikkeling bij De Binnenbaan, blikken samen terug op het eerste jaar waarin dit nieuwe ‘werkbedrijf’ actief was. Margreet: “We hebben De Binnenbaan opgericht omdat het tijd was voor vernieuwing. De wetgeving was veranderd, er was een veel bredere groep kandidaten en medewerkers, werkgevers en opdrachtgevers stelden andere eisen. De Gemeenschappelijke Regeling waarop DSW ooit gebaseerd was, was ook al meer dan zestig jaar oud. In 2017 namen we vanuit de gemeente Zoetermeer het initiatief om op een andere manier te gaan werken, namelijk breder. Dus niet alleen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar voor álle werkzoekenden. Dat heeft geleid tot de oprichting van de overheids-bv De Binnenbaan op 1 juni 2020. Op 1 januari 2021 ging De Binnenbaan van start.”


INTOBusiness Zoetermeer heeft een mooi artikel geschreven over het eerste jaar van De Binnenbaan. Lees hier het hele artikel.