Werkzoekenden

Werk zoeken via De Binnenbaan

Woon jij in Zoetermeer en val jij onder de Participatiewet? Dan kan je bij De Binnenbaan terecht voor hulp. 

Na je aanmelding neemt een werkregisseur van De Binnenbaan contact met je op voor een intake gesprek. Als je naar het intakegesprek komt, neem je een identiteitsbewijs mee. Heb je al een cv? Dan mag je die ook mee nemen. Om een goede inschatting te maken van wie jij bent en wat jij nodig hebt om naar werk te worden begeleid, worden er tijdens het intakegesprek vragen gesteld. Deze vragenlijst heet de zelfredzaamheidsmatrix (ZRM). Aan de hand van jouw antwoorden leert de werkregisseur jou kennen en wordt er bepaald wat jij nodig hebt om aan het werk te gaan. Deze afspraken komen in een plan van aanpak.

Meld je hier aan

Trainings presentie voor een groep aandachtige luisteraars

Werkgeversservicepunt (WSP)

Kun jij direct aan het werk? Dan brengt jouw werkregisseur je in contact met het WerkgeversServicepunt (WSP).  De accountmanagers van WSP kennen de werkgevers en vacatures uit de regio en kunnen jou naar een passende werkplek bemiddelen.

ZIjn er nog zaken nog zaken die geregeld moeten worden voordat jij aan de slag kunt? Dan kijkt je werkregisseur met jou wat er nodig is om aan het werk te gaan. Moet er bijvoorbeeld eerst kinderopvang geregeld worden? Of vervoer? Je werkregisseur zoekt samen met jou naar een oplossing. Ben je klaar om aan de slag te gaan? Dan word je aangemeld bij WSP.

Lees hier meer over WSP

Startbaan en Trainingscentrum

Is de stap naar betaald werk nu nog te groot. Dan maken we een persoonlijk plan en kan jouw weg naar werk via de Startbaan lopen. De Startbaan is ons re-integratietraject waarin je werken, trainen en onderzoek combineert en zo toewerkt naar een betaalde baan. 

 

Lees hier meer over Startbaan en het Trainingscentrum

Groep mannen aan het werk in een participatiebaan

Leerlingen voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs

Kom jij van het voortgezet speciaal onderwijs (vso) of praktijkonderwijs (pro)? Ook dan helpt De Binnenbaan jou naar werk.Lees hier wat De Binnenbaan voor jou doet

Bedrijfsscholen

De Binnenbaan heeft in samenwerking met onderwijsinstellingen en ondernemers verschillende bedrijfsscholen opgericht. Bij de bedrijfsscholen volg je een opleiding en combineer je dit met werken. Je gaat 1 dag per week naar school en 3-4 dagen aan de slag bij een werkgever. Over de dagen dat je werkt ontvang je salaris. Wil jij deelnemen aan een bedrijfsschool?

Lees hier meer over de bedrijfsscholen