Werkbedrijf in de regio Zoetermeer

Bij De Binnenbaan geloven we in de waarde van werk

Daarom geven wij mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken het zelfvertrouwen om een eerste of volgende stap op de arbeidsmarkt te zetten. Werkgevers helpen wij om de juiste persoon op de juiste plaats te krijgen. De basis voor ons succes? Een geslaagde match tussen de talenten van medewerkers en de behoeften van werkgevers.

Verkort de weg naar werk

Om mensen zo goed mogelijk op weg naar werk te helpen, bundelen het sociaal Werkbedrijf DSW, de medewerkers re-integratie en activering en de accountmanagers WSP van de gemeente Zoetermeer hun krachten in Werkbedrijf De Binnenbaan. In samenwerking met ondernemers en onderwijs ontwikkelen en matchen we mensen op werk.

Passie is daarbij ons uitgangspunt. Wij geloven namelijk dat iedereen op zijn of haar niveau kan meedoen op het moment dat een werkplek aansluit. Daarnaast helpen we kandidaten zich maximaal te ontwikkelen. We bieden bijvoorbeeld trainingen en cursussen aan op het gebied van werknemersvaardigheden en solliciteren. Zo verkort De Binnenbaan de weg naar werk. Ben jij benieuwd naar de interne organisatie van De Binnenbaan, bekijk hier het organogram

" Wij zijn dagelijks bezig om kandidaten net dát stukje zelfvertrouwen te geven om een eerste of volgende stap naar werk te zetten."

Vol voor duurzaamheid

Passie en talenten van kandidaten vormen een belangrijke basis voor een duurzame plaatsing. Daarom doen de werkregisseurs van De Binnenbaan er alles aan om de mens achter de kandidaat te leren kennen. Dit maakt de uitdaging misschien groter, maar daarmee ook het resultaat waar we vol voor gaan.

Met zoveel ervaring en expertise weten we het zeker: het kan! Voor iedereen is er een passende werkplek, maar die is soms alleen niet de meest voor de hand liggende. Daarom steken wij ook veel tijd in het leren kennen van werkgevers. Ondernemers met hart voor maatschappelijk ondernemen, maar die ook de talenten van de kandidaten op waarde schatten. Niet voor niets werken we volgens de ‘dubbele klantbenadering’. Hierbij matchen we de passie en talenten van de medewerkers met de behoeften van de werkgevers. Op vernieuwende manieren die soms tot verrassende en onverwachte uitkomsten leiden. Het resultaat: kandidaten die volledig tot hun recht komen en vol enthousiasme aan het werk zijn. Een beter visitekaartje kunnen wij ons niet wensen.

"De Binnenbaan als ondernemer onder de ondernemers, met minstens zoveel daadkracht!"

Ondernemer onder de ondernemers

Wij zijn niet alleen een waardevolle samenwerkingspartner van gemeenten. De Binnenbaan is ook een ondernemer onder de ondernemers. Een die minstens zo daadkrachtig en innovatief te werk gaat. 

Samen met onze partners gaan we aan de slag om iedereen de waarde van werk te laten ervaren. Maatwerk staat hierbij centraal. Dit doen we door bijvoorbeeld na te denken over een startkwalificatie, waarmee iemand een kansrijke start maakt op de arbeidsmarkt van de toekomst. Maar ook door ondernemers te helpen met maatschappelijk verantwoord ondernemen. En natuurlijk door zelf een lerende organisatie te zijn die altijd in beweging blijft en openstaat voor vernieuwing. Ambitieus en realistisch tegelijkertijd.

Denkende doeners

Bij De Binnenbaan bouwen we voort op jarenlange ervaring, maar staan we tegelijkertijd ook aan het begin van een nieuw avontuur. Oude muren worden afgebroken en nieuwe verbindingswegen worden gelegd. Aanpakkers, meebouwers en denkende doeners zijn welkom om de komende jaren met ons mee te denken.

Samen stropen we de mouwen op om het vernieuwde werkbedrijf steeds meer een eigen gezicht te geven. Binnen de muren van De Binnenbaan waar de deur gastvrij openstaat en waar de lucht vol van bedrijvigheid is. Maar meer nog buiten op de werkvloer bij de ondernemers in de regio. Daar waar we de verbindingen tussen werkgevers en toekomstige medewerkers leggen. Want als de waarde van werk ergens het meest zichtbaar is, dan is dat wel op de werkvloer zelf!

Ga naar vacature overzicht