Werkbedrijf in de regio Zoetermeer

Bij De Binnenbaan geloven we in de waarde van werk

Daarom begeleiden wij mensen naar een eerste of volgende stap op de arbeidsmarkt. Hoe deze weg naar werk eruit ziet, is voor iedereen anders. Aan de hand van een uitgebreide screening wordt bepaald welke dienstverlening het best passend is bij de kandidaat. Ook helpen wij ondernemers met inclusief ondernemen. Samen met ondernemers brengen wij hun organisatie in kaart en adviseren wij op welke wijze zij inclusief kunnen ondernemen.  De basis voor ons succes? Een geslaagde match tussen werkzoekenden en werkgevers.

Verkort de weg naar werk

In samenwerking met ondernemers, gemeenten en onderwijs ontwikkelen en matchen we mensen op werk. Passie is daarbij ons uitgangspunt. Wij geloven namelijk dat iedereen op zijn of haar niveau kan meedoen op het moment dat een werkplek aansluit. Daarnaast helpen we kandidaten zich maximaal te ontwikkelen. We bieden bijvoorbeeld het re-integratietraject Startbaan aan, waarin werkzoekenden worden ontwikkeld en getraind  op het gebied van werk, werknemersvaardigheden en solliciteren. Zo verkort De Binnenbaan de weg naar werk. Ben jij benieuwd naar de interne organisatie van De Binnenbaan, bekijk hier het organogram

" Wij zijn dagelijks bezig om kandidaten net dát stukje zelfvertrouwen te geven om een eerste of volgende stap naar werk te zetten."

Inclusief ondernemen

Passie en talenten van kandidaten vormen een belangrijke basis voor een duurzame plaatsing. Daarom doen de werkregisseurs van De Binnenbaan er alles aan om de mens achter de kandidaat te leren kennen. Dit maakt de uitdaging misschien groter, maar daarmee ook het resultaat waar we voor gaan.

Met zoveel ervaring en expertise weten we het zeker: het kan! Voor iedereen is er een passende werkplek, maar die is soms alleen niet de meest voor de hand liggende. Daarom steken wij ook veel tijd in het leren kennen van werkgevers. Ondernemers met hart voor maatschappelijk ondernemen, maar die ook de talenten van de kandidaten op waarde schatten. Niet voor niets werken we volgens de ‘dubbele klantbenadering’. Hierbij matchen we de passie en talenten van de werkzoekende met de behoeften van de werkgevers. Op vernieuwende manieren die soms tot verrassende en onverwachte uitkomsten leiden. Het resultaat: kandidaten die volledig tot hun recht komen en vol enthousiasme aan het werk zijn. Een beter visitekaartje kunnen wij ons niet wensen.

"De Binnenbaan als ondernemer onder de ondernemers, met minstens zoveel daadkracht!"

Ondernemer onder de ondernemers

Wij zijn niet alleen een waardevolle samenwerkingspartner van gemeenten. De Binnenbaan is ook een ondernemer onder de ondernemers. Een die minstens zo daadkrachtig en innovatief te werk gaat. 

Samen met onze partners gaan we aan de slag om iedereen de waarde van werk te laten ervaren. Maatwerk staat hierbij centraal. Dit doen we door bijvoorbeeld na te denken over een startkwalificatie, waarmee iemand een kansrijke start maakt op de arbeidsmarkt van de toekomst. Maar ook door ondernemers te helpen met maatschappelijk verantwoord ondernemen. En natuurlijk door zelf een lerende organisatie te zijn die altijd in beweging blijft en openstaat voor vernieuwing. Ambitieus en realistisch tegelijkertijd.

Missie

“Wij geloven in de kracht en talenten van mensen, juist ook wanneer zij belemmeringen ervaren om op de arbeidsmarkt actief te zijn. Wij bieden begeleiding naar en ondersteuning bij betaald werk. Betaald werk is de beste basis voor een actieve, sociale en financieel zelfstandige deelname aan de samenleving. Wij bieden als maatschappelijke onderneming een brug naar de arbeidsmarkt, waarbij we kandidaten ondersteunen en werkgevers ontzorgen. In een inclusieve arbeidsmarkt is er voor meer mensen een kans op werk. Hierbij bieden we een unieke combinatie van expertise over ontwikkeling, begeleiding en werk. De Binnenbaan is ondernemend, innovatief en resultaatgericht. 

Visie

De Binnenbaan verkort de weg naar werk.’ 

Dankzij onze inzet krijgt iedereen een kans op werk. Door onze expertise over ontwikkeling, begeleiding en de arbeidsmarkt zijn we een kenniscentrum dat zowel de werkzoekenden als de werkgevers ondersteunt. Ook bieden we werk aan mensen die dat (tijdelijk) nodig hebben. Het doel blijft om mensen zo regulier mogelijk aan werk te helpen op een inclusieve arbeidsmarkt. Als onderneming met publieke aandeelhouders zijn wij een strategische partner voor gemeenten, onderwijs, zorg en werkgevers in onze arbeidsmarktregio.”