Manager bedrijfsvoering Mark

Even voorstellen

,,Het succes van De Binnenbaan zit ‘m in de cijfers én de verhalen”, meent Manager bedrijfsvoering Mark van Lier. ,,We willen een organisatie zijn die groeit maar ook kleinschalig blijft aanvoelen en waar mensen zich welkom en gekend voelen.” En waar kleine stappen grote successen betekenen ‘want onze trots zit ‘m in de kandidaten zoveel meegeven dat hij het zelfvertrouwen heeft om een volgende stap richting arbeidsmarkt te maken’.

,,Voor iedereen is het spannend om iets anders te doen dan je nu doet. De stap alleen al durven zetten om iets nieuws te proberen: dat is succes.” Of het nu een kandidaat is die voor het eerst een dag in het groen gaat werken of een werkregisseur die zijn werkwijze vernieuwt om de mensen van De Binnenbaan nog beter naar werk te begeleiden.

‘Alleen de stap naar ontwikkeling al durven zetten: dat is succes’

Manager bedrijfsvoering Mark van Lier

Manager bedrijfsvoering Mark van Lier

Zo regulier mogelijk aan het werk

Om bij de kandidaat te beginnen, de mensen om wie het écht gaat, daar is het streven naar een werkplek die zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid ligt. Mark: ,,Met De Binnenbaan willen we mensen zo regulier mogelijk aan de slag helpen. Want hoe meer regulier iemand werkt, hoe meer hij meedoet in de maatschappij. Ons doel is om onze kandidaten zo ver mogelijk te laten komen en zo te begeleiden dat ze stappen vooruit durven te zetten. Van een eerste plek binnen de Binnenbaan tot misschien wel uiteindelijk in dienst bij een werkgever.”

In het ideale geval kent De Binnenbaan zo min mogelijk eigen werklocaties en dienstverbanden. ,,Ons werk moet een middel zijn, een plek waar het zelfvertrouwen groeit zodat de stap naar echt werk kleiner wordt.”

Een 'wij' als organisatie

Het succes van De Binnenbaan als organisatie ziet Mark in een verbeterde samenwerking tussen gemeenten en DSW. ,,Ik hoop dat we een ‘wij’ als organisatie worden en nog meer laten zien wat we kunnen. Dat we zichtbaar zijn als een succesvol werkbedrijf waar andere gemeenten ook een groep mensen een traject zouden willen laten volgen. Wat blijft is de ondernemerszin en actiegerichtheid. En minstens zo belangrijk: een werkplek waar een groot gevoel van welkom heerst en veel persoonlijke aandacht voor zowel kandidaten als werkgevers is.

Aanpakkers en meebouwers

Nieuwe collega’s zullen binnenkomen in een jonge organisatie, al bouwt het verder op eerder verworven ervaring. ,,Dat we nog in het beginstadium zitten, maakt dat er veel is om op te pakken en structuur aan te geven. Saaie dagen bestaan hier niet: er is meer dan genoeg te doen.” Het ideale werkveld voor aanpakkers, meebouwers en denkende doeners dus. Een werkplek waar werk altijd in ontwikkeling is. Bij uitstek voor mensen die weten wat er op het vakgebied speelt en graag meebewegen op de veranderingen van de toekomst. Die anderen helpen een stap te maken en zelf stappen durven te zetten.