Accountmanager Anouk

Even voorstellen

Iedereen doet mee en iedereen kan meedoen, dat is de boodschap van Anouk Bierens, accountmanager bij De Binnenbaan. ,, Ik denk dat er voor iedereen een werkplek mogelijk is en het is mijn missie om werkgevers hiervan te overtuigen. De missie is geslaagd wanneer ik voor kandidaten een mooie werkplek heb kunnen creëren met de juiste begeleiding, waardoor zij weer een bijdrage kunnen leveren aan een organisatie en kunnen deelnemen aan de maatschappij. Het is goed voor iedereen om weer te participeren en dat is de mooiste beloning in mijn werk.” 

Anouk hoort van veel organisaties dat zij op zoek zijn naar personeel, maar niet zo goed weten op welke manier de juiste medewerkers te vinden. ,,Vraag en aanbod sluiten niet op elkaar aan. En het is mijn rol om de verbinding tussen werkgevers en werkzoekenden te leggen”, geeft zij aan. De huidige arbeidsmarkt biedt meer kansen voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt en Anouk gaat dit gesprek graag aan met werkgevers. 

‘Het is mijn rol om de verbinding tussen werkgevers en werkzoekenden te leggen'

Accountmanager Anouk Bierens

Accountmanager Anouk Bierens

Twee kanten

Het gesprek aangaan met de werkgever, advies geven en hen overtuigen van de mogelijkheden die De Binnenbaan kan bieden, maar daarnaast ook luister naar hun verhaal en waar zij behoefte aan hebben, dat is wat Anouk aanspreekt in haar functie. ,,Het is eigenlijk het vinden van de gulden middenweg, elkaar vertrouwen en een goede relatie opbouwen.”

Anouk komt dan ook graag bij de werkgever op de werkvloer voor een kennismaking of rondleiding. ,,Ik voel me graag welkom en als ik dat gevoel heb dan zal dat voor een werkzoekende ook zo zijn.” De belangrijkste stap is dat een werkgever de tijd voor je maakt, legt Anouk uit. ,,Niet alleen maar vacatures over de schutting gooien, maar tijd voor je maken en investeren. Wij zoeken voor werkzoekenden naar een duurzame werkplek en daarvoor wordt ook input van werkgevers verwacht. Het werkt twee kanten op.”
 

Maatwerk

“Het schaap met de vijf poten”, bestaat niet meer. De Binnenbaan kijkt naar wat passend is bij een organisatie door middel van jobcarving en jobcreatie in te zetten. Hierbij kijken wij naar de taken en werkzaamheden in een functie, welke worden aangepast of anders worden ingericht tot een nieuwe functie. ,,Soms zijn werkgevers nog niet klaar voor dit proces, maar er zijn ook werkgevers die al heel goed snappen dat de arbeidsmarkt is veranderd en die wel in deze verandering willen en kunnen meegaan. Elke werkzoekende die wij bemiddelen bieden we maatwerk,” legt Anouk uit.

Ontwikkeling en scholing

De Binnenbaan is een ontwikkelbedrijf dat scholing hoog in het vaandel heeft staan, licht Anouk toe. ,,Wij kijken altijd naar hoe wij mensen kunnen doorontwikkelen en de mensen op de juiste plek kunnen krijgen. Vind je een betere plek waar een kandidaat zich nog verder kan ontwikkelen, dan moeten we daar voor gaan. Op zoek gaan naar de beste plek voor iemand, is een mooi uitgangspunt.”