Supermarkt Alsabiel in Meerzicht viert 1-jarig bestaan

Supermarkt Alsabiel in Meerzicht viert 1-jarig bestaan

De Binnenbaan verkort de weg naar werk. We denken in mogelijkheden en in kansen. Zo ook bij Alaa en Ranem Sarhan. Op 23 maart verscheen hun verhaal in het Zoetermeers Dagblad:
 

Supermarkt Alsabiel in winkelcentrum Meerzicht bestaat op 1 april precies 1 jaar. Een mijlpaal voor een supermarkt met een bijzonder verhaal. Voordat eigenaren Alaa en Ramen Sarhan tot dit heugelijke moment kwamen hebben zij heel wat uitdagingen moeten overwinnen.
 

De familie Sarhan komt uit Syrië waar zij een mooi leven en een goed inkomen hadden. De burgeroorlog in Syrië veranderde alles. Van de ene op de andere dag moesten Alaa en Ranem met hun 2 kinderen vluchten en alles achterlaten waar zij ooit voor hebben gewerkt. 

5 jaar geleden kwam de familie na een lange reis in Zoetermeer terecht, waar zij hun leven opnieuw moesten opbouwen. Een uitkering aanvragen was, ondanks de schaamte, de enige manier om aan geld te komen. Toch hadden Alaa en Ranem maar 1 droom: een eigen supermarkt beginnen. Een mooie droom die tegelijkertijd moeilijk te verwezenlijken is. Je aanpassen aan de Nederlandse mentaliteit en cultuur en het spreken van de Nederlandse taal is een vereiste om ook maar iets te kunnen beginnen. Daarbij gelden er in Nederland strenge regels waaraan je moet voldoen voordat je een eigen zaak kunt starten. Tot slot kwam daar de coronapandemie bij. Hoe kun je in een lockdown starten met een eigen bedrijf terwijl er tegelijkertijd zoveel bedrijven kampen met alle negatieve gevolgen van de pandemie?

Waar velen zouden afhaken, bleven Alaa en Ranem in hun droom geloven. Iets wat enorm veel moed en doorzettingsvermogen vraagt. Corona of niet, Alaa en Ranem zagen een kans en wilden die met beide handen aanpakken. Gelukkig zagen werkregisseurs Jessica Groen en Mukesh Jethoe van De Binnenbaan dit ook. Zij hadden een rotsvast vertrouwen in Alaa en Ranem en in hun droom. Jessica: ‘Stap voor stap en met een groeiend vertrouwen in elkaar hebben we via een warme samenwerking, waarbij er op een respectvolle wijze duidelijke grenzen en open feedback kon worden gegeven, geholpen om hun droom te laten uitkomen.’

Op 1 april 2020 was het moment daar: Er was vertrouwen, er was een pand en er waren ondernemers, dus de supermarkt werd in winkelcentrum Meerzicht geopend. Werkregisseur Mukesh: ‘Hier doe ik het voor! Door mee te denken en echt te luisteren naar wat iemand kan en wil, hebben we bijgedragen aan het verwezenlijken van de droom van Alaa en Ranem.’

Inmiddels spreken we van een groot succes: De supermarkt van Alaa en Ranem bestaat bijna 1 jaar. Een mooi moment om terug te kijken op een bijzonder jaar. Want ondanks corona is hun droom werkelijkheid geworden en kan de familie Sarhan hun leven weer opbouwen. Mukesh: ‘Een eigen bedrijf beginnen is een hele prestatie, maar je kunt alleen succesvol zijn wanneer je in jezelf gelooft en ook bij tegenslag doorzet en niet opgeeft.’

Jessica en Mukesh werken bij Werkbedrijf De Binnenbaan. De Binnenbaan verkort de weg naar werk door het bieden van een helpende hand aan werkzoekenden. Bij De Binnenbaan wordt gedacht in kansen en mogelijkheden. Juist nu in tijden van corona is dat extra belangrijk. De familie Sarhan is daar een prachtig voorbeeld van, waar De Binnenbaan maar wat trots op is!