Succesvolle samenwerking Kersten Hulpmiddelen en De Binnenbaan

Succesvolle samenwerking Kersten Hulpmiddelen en De Binnenbaan

Kersten Hulpmiddelen en Werkbedrijf De Binnenbaan zijn in april aan de hand van een pilot een samenwerking aangegaan en dit bevalt van beide kanten zo goed, dat zij de samenwerking voortzetten. Een feestelijk moment dus. Kersten Hulpmiddelen is een landelijk opererend, merkonafhankelijke leverancier van hulpmiddelen en is actief binnen de gehele zorgketen. Voor inwoners uit de gemeente Zoetermeer die vanuit de WMO recht hebben op een hulpmiddel levert Kersten hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een aangepaste rolstoel of scootmobiel.  

De 400 hulpmiddelen die in Zoetermeer circuleren, worden waar mogelijk hergebruikt. Nadat de hulpmiddelen zijn teruggebracht worden deze technisch nagekeken en helemaal gereinigd, zodat deze er weer als nieuw uitziet voor een volgende gebruiker. De reiniging wordt gedaan door medewerkers van De Binnenbaan. Werkbedrijf De Binnenbaan ontwikkelt mensen naar werk en biedt een beschermde omgeving aan waar mensen zich kunnen ontwikkelen en waar zij kunnen werken. Bij De Binnenbaan staan inmiddels 3 bruggen waar bijvoorbeeld rolstoelen en scootmobielen worden gereinigd. Sander van Overbeek, manager facilitair bij De Binnenbaan: ‘Dit werk past heel goed bij onze mensen. Het werk is relatief eenvoudig en goed aan te leren. Ook zien ze direct resultaat in het werk dat ze doen.’ 

Samenwerking 
Dat Kersten de samenwerking zocht met De Binnenbaan was voor Kersten niet helemaal nieuw. Mieke Wijnen, landelijk projectleider SROI bij Kersten Hulpmiddelen, werkt samen met verschillende ontwikkelbedrijven door heel Nederland. Zij weet dus goed welk werk passend is voor deze mensen. Wijnen: ‘Wij zijn een organisatie met oog voor de mens en dit gaat verder dan alleen de gebruikers van onze hulpmiddelen. Waar mogelijk zoeken wij de samenwerking op met ontwikkelbedrijven zoals De Binnenbaan. 

In Zoetermeers Dagblad verscheen een artikel over de succesvolle samenwerking. Lees hier het hele artikel.