RanMarine besteedt assemblage uit

RanMarine besteedt assemblage uit

Foto: John Brussel

Het verhaal van de WasteShark begon in Zuid- Afrika. Daar keek een man naar mensen die met een visnetje vuil uit het water haalden en bedacht dat dat anders en beter moest kunnen. In Rotterdam richtte hij zes jaar geleden RanMarine Technology op. Nu worden onderdelen van de innovatieve ‘WasteShark’ in elkaar gezet door medewerkers van De Binnenbaan in Zoetermeer.

Oog voor mens en milieu

“RanMarine Technology heeft dankzij PortXL in Rotterdam een ‘kickstart’ kunnen maken”, vertelt Michel Heemskerk, senior Mechatronics Engineer bij RanMarine. “PortXL is een accelerator die kansrijke start-ups in de maritieme sector uit de startblokken helpt. RanMarine heeft sindsdien de ‘WasteShark’ ontwikkeld en is inmiddels, met twintig medewerkers, uitgegroeid tot een ‘scale- up’. De WasteShark is een varende robot die in staat is om drijvend afval uit water te verzamelen en te verwijderen.

Kans voor medewerkers
“Al direct bij de kennismaking met RanMarine realiseerden we ons dat hun assemblagewerk mooi werk is voor onze medewerkers. Het biedt net iets meer uitdaging dan regulier productiewerk en daar hebben we óók behoefte aan, want we hebben medewerkers die daar de capaciteit voor hebben en het graag en goed doen”, vertelt Johan van den Berg, teammanager bij De Binnenbaan. Fransje Dofferhoff, accountmanager van De Binnenbaan, vult aan: “Bedrijven denken soms dat er uitsluitend eenvoudig productiewerk aan de sociale werkvoorziening kan worden uitbesteed, maar De Binnenbaan houdt zich ook aanbevolen voor andersoortig werk, zoals bijvoorbeeld dit type assemblagewerk. Wij zorgen ervoor dat het werk gedaan wordt door de juiste medewerkers en die zijn er heel blij mee en bovendien supertrots op.”

In INTO Business verscheen een artikel over het verhaal van de Wasteshark. Lees hier het hele artikel.