Perspektief Academie B.V. erkend als sociaal ondernemer

Perspektief Academie B.V. erkend als sociaal ondernemer

Werkbedrijf De Binnenbaan heeft Perspektief Academie B.V. officieel erkend als sociaal ondernemer. Dit betekent dat Perspektief door de 27 gemeenten uit de arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal, Haaglanden en Rijnmond is geaccepteerd als sociaal ondernemer voor de invulling van de Social Return. 

Hiermee voldoet Perspektief aan de voorwaarden dat minimaal 30% van het personeelsbestand valt onder de banenafspraak of kansarmen; De maatschappelijke missie staat voorop. Dat betekent dat er aandacht is voor een inclusieve arbeidsmarkt en duurzame inzetbaarheid; En zij kunnen aantonen dat tenminste 50% van de totale inkomsten voortkomt uit commerciële activiteiten. 

Perspektief is onderdeel van hoveniersbedrijf M. van der Spek GROEP in Benthuizen. Het hoveniersbedrijf heeft door de jaren heen een personeelsbestand opgebouwd van 140 medewerkers waarvan ruim 30% van de collega’s een afstand heeft tot de arbeidsmarkt. Om deze groep nog beter te kunnen begeleiden én om nog meer mensen van buitenaf een warm welkom te bieden, zette M. van der Spek GROEP het sociale bedrijf Perspektief op als onderdeel van de GROEP. Perspektief heeft een maatschappelijke missie en richt zich op mensen met een ondersteuningsbehoefte. Door middel van persoonlijke aandacht en professionele begeleiding leidt Perspektief haar mensen naar een duurzame plek op de arbeidsmarkt.

“Wij hebben als doel om onze mensen een fundamentele basis te geven. Daar krijgen we energie van. Door het bieden van een passende werkplek, krijgen de mensen meer dan alleen een inkomen. Iedere dag krijgen ze de kans om hun talenten te benutten en verder te ontwikkelen. Daarnaast geeft het werk een betekenisvolle daginvulling. En de sociale rol als werknemer tussen alle collega’s is een rijke aanvulling waar we ook veel aandacht aan geven”, aldus Daniëlle Dijs – van der Spek, eigenaar van Perspektief.

Om nog meer impact te maken op de arbeidsmarkt, richt Perspektief zich ook op samenwerkingspartners. Zo stimuleren zij samenwerkingen met onderwijsinstellingen om nieuw perspectief te bieden door het behalen van certificaten en diploma’s. Ook werkt Perspektief samen met andere bedrijven, zodat medewerkers van Perspektief ook de kans hebben om buiten Perspektief aan het werk te gaan. Tegelijk kunnen op deze manier de samenwerkende bedrijven voldoen aan de Social Return verplichting.

Heeft u vragen over Social Return? Of over het erkend sociaal ondernemerschap? Neem dan contact op met de projectleider Social Return Vinod Bandhoe via sroi@debinnenbaan.nl of via 06-18533983.