Lunchroom 'Bij Daan' opent deuren bij Stadsboerderij De Weidemolen

Lunchroom 'Bij Daan' opent deuren bij Stadsboerderij De Weidemolen

Foto: John Brussel

De altijd drukbezochte, suikerspinroze lunchroom in het Stadshart kent iedereen wel. Die gezellige lunchroom heeft sinds 30 augustus ook een vestiging bij Stadsboerderij De Weidemolen. Bij deze nieuwe vestiging krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen. ‘Bij Daan’ heet iedereen welkom.

Iedereen kans op werk!

Isak Kalmijn, algemeen directeur van ‘Bij Daan’, begon ruim acht jaar geleden met zijn lunchroom in het Stadshart. Toen hij werd benaderd om bij Stadsboerderij De Weidemolen in Oosterheem een vestiging te openen, was hij direct enthousiast. In deze vestiging kunnen, onder begeleiding, mensen vanuit de dagbesteding of op een re- integratieplek een eerste of volgende stap op de arbeidsmarkt zetten. “Ik wilde altijd al graag iets meer betekenen voor de medemens. Ik heb een gezonde, commerciële onderneming, maar vind mensen misschien wel belangrijker dan omzet. ‘Bij Daan’, vernoemd naar mijn vrouw Daniëlle die ook in de zaak werkt, staat bekend om de persoonlijke aandacht die wij onze gasten geven. Als lunchroom ben je een ontmoetingsplek en vervul je een sociale functie. Die sociale functie wil ik zowel vóór als achter de schermen verder uitbouwen. Ik heb geen ervaring met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar door de krachtenbundeling en begeleiding die Teamwerk Zorg en werkbedrijf De Binnenbaan bieden, heb ik er veel vertrouwen in.”

In INTO Business verscheen een artikel over de samenwerking van De Binnenbaan, Bij Daan en Teamwerk Zorg. Lees hier het hele artikel.