Leren en werken in de groenvoorziening

Leren en werken in de groenvoorziening

Is leren en werken in de groenvoorziening alleen voor stoere en sterke mannen? Nee hoor, Petra Palstra bewijst het tegendeel en nam op 5 juli haar diploma Medewerker hovenier (mbo niveau 2) in ontvangst.  

In 2021 kwam Petra Palstra, inwoner van de gemeente Leidschendam-Voorburg in contact met Anouk Bierens van De Binnenbaan. Petra zat in de WW en wilde het roer omgooien. Na jaren op een kantoor te hebben gewerkt, wilde ze iets anders maar wat precies, dat wist ze nog niet. Na een aantal gesprekken wilde Petra starten met werken in de groenvoorziening. Petra: 'Lekker in de buitenlucht werken, even je hoofd leeg maken... dat leek me wel wat.' Via het social return project van Herenbos ging Petra aan de slag bij M. van der Spek Groep in Benthuizen. Vanaf haar eerste dag werd zij begeleid door Robin van Domselaar. Robin zag - ondanks dat Petra geen ervaring in de groenvoorziening had - potentie in haar: 'Bij ons is motivatie het allerbelangrijkste, het werk kun je leren, maar het valt of staat met de wil om te leren.' 

In het Zoetermeers Dagblad verscheen een artikel over leren en werken in de groenvoorziening. Lees hier het verhaal van Petra.