Krijg je een kans? Dan moet je hem pakken!

Krijg je een kans? Dan moet je hem pakken!

Christina Reijman-Foederer heeft recentelijk haar mbo-diploma retailmedewerker niveau 2 behaald. Een prestatie waarvan zij nooit had gedacht die te halen, maar door haar motivatie, doorzettingsvermogen en de juiste begeleiding heeft ze dit bereikt. 

Als 19-jarige kwam Christina bij DSW (de voorloper van Werkbedrijf De Binnenbaan) werken. Na drie jaar werkte zij als tafelhoofd met leuke collega’s, maar ze wilde meer. Christina had veel interesse in technische werkzaamheden en ze wilde zich hier graag verder in specialiseren. Zo open als Christina is, besprak zij haar wens met de directeur.

Die had gelijk een idee: De Binnenbaan richtte op dat moment samen met Atlas Fietsen en Z-stall de Atlas Academy op, waarin studenten een mbo-opleiding tot assistent fietsenmaker op niveau 1 konden volgen. Christina was dolenthousiast en ging gelijk op pad om een werkplek bij Atlas fietsen te regelen.

Vol enthousiasme startte zij met de opleiding. Christina: "Ik had nooit verwacht dat ik weer naar school zou gaan, maar dacht: 1 dag in de week moet lukken.’ Na een jaar nam zij vol trots haar diploma in ontvangst. Dat smaakte naar meer! Christina wilde dan ook graag een mbo-2 opleiding volgen. Samen met haar jobcoach ging ze op zoek naar een werkplek, maar dat was zo makkelijk nog niet. Na lang zoeken kwam Christina via haar broer in aanraking met Profile van Polanen de Fietsspecialist en Leiden, die haar graag een kans wilde bieden".

"Dat was best spannend, want er werd best veel van mij gevraagd. Ik moest ineens zelf met de bus naar een andere stad en vond het spannend om klanten te woord te staan. Gelukkig hielpen mijn collega’s hierbij en nu draai ik nergens mijn hand meer voor om.’ Toch bleek na een half jaar dat de technische kant van de opleiding toch te ingewikkeld was voor Chrstina. Dat de lessen vanwege corona digitaal werden gegeven, hielp ook niet mee. Haar mentor adviseerde haar om over te stappen naar de mbo 2 opleiding retailmedewerker. Deze opleiding paste beter bij haar". 

"Maar ook deze opleiding was best pittig en toen de vader van Christina ziek werd en zij thuis zorgtaken overnam, zag ze door de bomen het bos niet meer. Mijn jobcoach en begeleider van ROC Mondriaan hielpen mij met plannen en het maken van huiswerk. Hierdoor kreeg ik weer overzicht en kon ik stap voor stap werken naar het einde van mijn opleiding.’ Halverwege 2023 was het dan zover: Christina rondde haar opdrachten af, haalde alle toetsen en mocht haar diploma in ontvangst nemen. Een mijlpaal....!". 

Christina wil anderen met haar verhaal inspireren. Krijg je een kans? Dan moet je hem pakken en vraag om hulp als je er niet uitkomt.’ Zelf ziet ze haar toekomst positief tegemoet. "Ik heb een hele fijne werkplek bij fietswinkel van Polanen. Ik heb gezellige en behulpzame collega’s, dus als het aan mij ligt dan blijf ik hier nog heel lang werken".