'Inclusief ondernemen geeft ons voldoening'

'Inclusief ondernemen geeft ons voldoening'

Foto: John Brussel

“Veel werkgevers staan wat huiverig tegenover werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Als ze eenmaal de stap wagen, wordt het echter meestal al snel omarmd en vragen ze zich af waarom ze er niet eerder mee zijn begonnen. Wij doen het al twintig jaar en ik kan het andere werkgevers alleen maar aanraden. Kom hier maar eens kijken wat het ons brengt!”

Deze welgemeende uitnodiging komt van Leendert Herkemij, directeur/eigenaar van DLT Media en De Leestafel. De Leestafel biedt bedrijven en instellingen abonnementen op pakketten met minimaal 15 luxe tijdschriften en magazines aan voor hun wachtruimte of receptie. “We helpen uitgevers om de niet-verkochte oplage van hun magazines alsnog in de markt te zetten door bedrijven de mogelijkheid te bieden om goedkoop en eenvoudig mooie tijdschriften aan te schaffen. Onze klanten kunnen kiezen uit meer dan 50 tijdschriften. Ze kiezen zelf welke titels ze in hun pakket willen óf kiezen voor een combinatie van titels die wij hebben gemaakt. Al die pakketten moeten samengesteld, ingepakt en verzonden worden en daar hebben we heel wat ‘handjes’ voor nodig”, vertelt Leendert. “Twintig jaar geleden was het voor ons min of meer vanzelfsprekend dat we met het sociale werkbedrijf in gesprek gingen over de uitvoering van deze werkzaamheden, want DSW (voorloper van Werkbedrijf De Binnenbaan) zat aan de overkant van de straat en had veel mensen beschikbaar. We konden goeie afspraken maken en vanaf het begin is het werken met ‘de doelgroep’, mensen met een wat grotere afstand tot de arbeidsmarkt, ons erg goed bevallen: ze zijn betrokken en gemotiveerd en bepaald niet te beroerd om hard te werken. Maar het leukste is toch wel dat ze zo blij zijn dat ze aan de slag mogen op een échte werkplek.”

In INTO Business verscheen een artikel over de samenwerking van De Binnenbaan en De Leestafel. Lees hier het hele artikel.