'Ik reageerde alsof ik miljonair werd!'

'Ik reageerde alsof ik miljonair werd!'

De Binnenbaan verkort de weg naar werk: ook voor Cindy en Harry. Op 22 januari verscheen dit artikel in het Zoetermeerse dagblad:

Op 1 januari dit jaar is in Zoetermeer het nieuwe werkbedrijf De Binnenbaan gestart. In deze organisatie bundelen het Sociaal Werkbedrijf DSW, medewerkers re-integratie en activering van de gemeente Zoetermeer en de accountmanagers van het WerkgeversServicepunt hun krachten. De Binnenbaan is een netwerkorganisatie en werkt volgens een dubbele klantbenadering: zij ontwikkelen en matchen de talenten van kandidaten met de vraag van werkgevers.

De Binnenbaan ziet en waardeert dat ieder mens een talent heeft, benut deze ten volle en maakt daarmee het verschil. De organisatie heeft in samenwerking met het WSP al vijf mensen aan een baan geholpen. Harry van Dijk is één van hen. De inwoner van Berkel en Rodenrijs, die vanwege een burn-out acht jaar niet werkte, ging deze maand aan de slag als administratief medewerker bij De Binnenbaan.

"Daar ben ik heel erg blij mee. Zeker ook kijkend naar mijn leeftijd, ik ben 57. Het is heel fijn om weer actief bezig te zijn", zegt hij tegen www.zoetermeersdagblad.nl.

Wennen


Van Dijk werkte in het verleden in de sales en bekleedde diverse managementfuncties. Na acht jaar is het wel even wennen om weer wat te doen, zo bekent hij. "Het ritme, de nieuwe mensen en corona maakt(e) het inwerken lastiger dan normaal. Maar dit bevalt voorlopig prima. Ik heb nog gedeeltelijk een WIA-uitkering, maar misschien kan ik over een jaar wel meer uren werken."

Cindy Jahreis (foto boven) begon in mei 2020 al op een werkervaringsplek bij het toenmalige DSW. Ze deed schoonmaak- en receptiewerk alvorens de Zoetermeerse begin dit jaar als administratief medewerkster startte bij De Binnenbaan.

"Toen ik was aangenomen, reageerde ik alsof ik miljonair was geworden", aldus de 54-jarige Jahreis, die door een reorganisatie in 2010 in de bijstand belandde. "Weer werk hebben; het gaf me mijn zelfstandigheid terug. Heerlijk, lekker steady. Als ik 's ochtends opsta, weet ik wat ik ga doen en als ik 's avonds thuis ben, hoef ik niets meer. Het geeft een voldaan gevoel en het werk bevalt prima."