Faïny Valks bereikt mijlpaal!

Faïny Valks bereikt mijlpaal!

Sinds deze maand is Faïny Valks volledig uit de uitkering gestroomd. Een echte mijlpaal. 

Faïny is een alleenstaande moeder van vier kinderen. Dat ze een echte doorzetter is, bewees zij toen ze in 2022 startte met de opleiding tot schoonheidsspecialiste. Zij had namelijk een droom en wilde dolgraag haar eigen schoonheidssalon openen.

Naast haar drukke gezinsleven, werkte Faïny in de thuiszorg. Helaas was haar inkomen niet toereikend, waardoor zij een beroep moest doen op aanvullende bijstand. Hier wilde Faïny verandering in brengen. Vanuit De Binnenbaan wordt er sinds 6 maanden extra ingezet op begeleiding van kandidaten die parttime een uitkering ontvangen, om de mogelijkheden te onderzoeken hoe zij volledig uit de uitkering kunnen stromen. Samen met haar werkregisseur bekeek Faïny haar mogelijkheden.

‘Ik vind het belangrijk om zelfvoorzienend te zijn en had mijn zinnen gezet op een opleiding tot schoonheidsspecialist.’ Ondanks dat haar begeleiding twijfelde over deze keuze, ging zij er vol voor! Een half jaar lang volgde zij iedere maandag trouw haar lessen en leerde zij in haar schaarse vrije tijd voor haar examens. In januari 2023 had zij haar diploma op zak en kwam zij via haar werkregisseur in contact met Meraki. Bij Meraki kunnen kandidaten vanuit de bijstand zonder risico ontdekken of ondernemerschap bij hen past. Faïny kreeg begeleiding op het gebied van empowerment, assertiviteit, presentatie, (financiële) administratie en ondernemersvaardigheden. Dit gaf haar de moed om haar eigen salon te starten.

Nu combineert zij het werk in haar eigen salon met 3 dagen werken in de thuiszorg en dat bleek de gouden oplossing: ‘Nu ben ik niet meer afhankelijk van een uitkering en verdien ik mijn eigen geld om mijn gezin te onderhouden. Dit maakt mij trots en geeft mij vrijheid.’

Doordat er bij Werkbedrijf De Binnenbaan extra is ingezet op begeleiding van parttime uitstromers, zijn er naast Faïny nog 23 andere kandidaten volledig uit de uitkering gestroomd. Hierdoor hebben kandidaten een stap in hun eigen ontwikkeling gezet en doordat zij niet langer van een uitkering afhankelijk zijn hebben zij meer regie op hun eigen leven gekregen.