'De werkgever krijgt de beste persoon voor de baan'

'De werkgever krijgt de beste persoon voor de baan'
foto: John Brussel

 

“Als wij als werkbedrijven werkgevers kunnen verleiden om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven, dan kunnen wij heel wat voor ze betekenen bij het vervullen van vacatures - ondanks de krapte op de arbeidsmarkt. Samen met andere sociale werkbedrijven hebben we zelfs een nog ruimer aanbod.”

Gezamenlijke marktbenadering door werkbedrijven

Patrick Verhoef, algemeen directeur van Werkbedrijf De Binnenbaan, is zich ervan bewust dat de krapte op de arbeidsmarkt een kans biedt om kandidaten aan werk te helpen die onder andere omstandigheden nooit in de buurt van meedoen op de arbeidsmarkt zouden zijn gekomen. “Omdat werkgevers hier dan wel voor open moeten staan, willen we het zo aantrekkelijk mogelijk voor hen maken. In dat kader kan een gezamenlijke marktbenadering met andere sociale werkbedrijven helpen, omdat we dan uit een grotere pool van kandidaten kunnen kiezen en de werkgever de beste persoon voor de baan kunnen bieden. Met de grootste kans op succes.”

INTOBusiness Zoetermeer heeft een mooi artikel geschreven over het eerste jaar van De Binnenbaan. Lees hier het hele artikel.