De Binnenbaan ontzorgt werkgevers

De Binnenbaan ontzorgt werkgevers

Foto: John Brussel

In een enorme loods in Den Hoorn is het regionaal servicepunt van Medipoint gevestigd. Hier worden alle medische hulpmiddelen uit de regio die via het WMO-loket van gemeentes aan cliënten zijn uitgeleend, onderhouden, gerepareerd en opnieuw uitgeleverd. Mario, bij Medipoint gedetacheerd door Werkbedrijf De Binnenbaan, werkt er tot volle tevredenheid van zijn leidinggevende.

De voordelen van sociaal detacheren

“Negentig procent van de medische hulpmiddelen zijn rolvoorzieningen: rollators, scootmobiels, driewielers, rolstoelen enz. Ze dienen om de bewegingsvrijheid van de cliënten te vergroten. Op het moment dat de cliënt het hulpmiddel niet meer nodig heeft of door een mankement niet meer kan gebruiken, wordt het opgehaald en hierheen gebracht. Hier wordt het hulpmiddel eerst gereinigd en daarna gerepareerd of onderhouden, zodat het opnieuw kan worden uitgeleend. Het is belangrijk werk. Als het niet zou gebeuren, staat het proces stil”, vertelt Yusuf Hamdani,

'Deze medewerkers hebben zoveel meer in hun mars dan menigeen denkt' 

afdelingsmanager Werkplaats & Logistiek. “Mario werkt hier al sinds 2008. Hij is een waardevolle kracht die veel werk verzet en zich enorm heeft ontwikkeld. Hij begon als reiniger, maar levert inmiddels een volwassen bijdrage bij logistiek en onderhoud.” Mario vindt zijn werk leuk en is trots op zijn baan: “Ondanks dat ik hier via De Binnenbaan ben gestart, voel ik me vanaf de eerste dag toch echt een Medipointer. De mensen met wie ik hier werk zijn mijn collega’s. Ik werk graag voor Yusuf en krijg van hem ook de ruimte om me verder te ontwikkelen. Als er een nieuwe aanvraag voor een rolstoel binnenkomt, zorg ik ervoor dat deze klaarstaat voor de technisch adviseur”, vertelt hij. Op de werkvloer wordt hij begeleid door Yusuf, vanuit De Binnenbaan door jobcoach Leoni Wortel. “Als er iets is, kan ik altijd terecht bij Leoni van De Binnenbaan. En Yusuf overlegt ook met haar. Samen met haar stelt hij mijn ‘Individueel OntwikkelPlan’ op.”

In INTO Business verscheen een artikel over de voordelen van sociaal detacheren. Lees hier het hele artikel.