De eerste lichting Startbaan Basis kandidaten heeft het traject afgerond

De eerste lichting Startbaan Basis kandidaten heeft het traject afgerond

 

Op dinsdag 16 november kregen vijf kandidaten van de Pilot Startbaan Basis een certificaat uitgereikt tijdens een feestelijke afsluiting. Patrick Verhoef, directeur van De Binnenbaan, overhandigde hen het certificaat én de aanbevelingen die zij naar aanleiding van het traject van hun werkregisseur hebben gekregen. Zo zijn zij klaar voor de volgende stap: de Startbaan regulier, een training via het trainingscentrum, een proefplaatsing, een werkervaringsplek, vrijwilligerswerk of betaald werk. 

Startbaan Basis 
De pilot is op 31 augustus van start gegaan en is een variant op Startbaan Regulier speciaal opgezet voor statushouders. Er wordt extra aandacht besteed aan de uitdagingen waar zij mee kampen, zoals het cultuurverschil met bijbehorende verwachtingen. Daarom leren ze wat er van hen wordt verwacht binnen de Nederlandse cultuur, maar ook wat zij mogen verwachten. 

Elkaar inspireren
Tijdens de uitreiking werden de hapjes verzorgd door Zaytoona (www.zaytoona.nl). Ter inspiratie hebben de eigenaren van het restaurant Zaytoona (mijnheer Alnayef en zijn dochter) een korte presentatie verzorgd. Zij vertelden hoe zij zelf als voormalig vluchteling de start van hun huidige leven in Zoetermeer ervaren en hoe zij met behulp van De Binnenbaan hun droom hebben verwezenlijkt. Zij zijn als zelfstandig ondernemers nu bijstandsonafhankelijk en hebben hun plek binnen Zoetermeer helemaal gevonden.

Direct aan de slag
Van de vijf Startbaan Basis deelnemers zijn er op 18 november vier op sollicitatiegesprek geweest voor een betaalde baan bij Toolstation. Werkregisseurs Reina, Jessica en Esther zijn meegegaan voor de nodige mentale ondersteuning, maar alle eer gaat naar de kandidaten zij hebben de gesprekken zelf gevoerd. En met succes want alle vier komen zij in aanmerking voor een proefplaatsing en/of arbeidscontract. 


Van harte gefeliciteerd! Wij wensen deze kandidaten veel succes met de volgende stap. 
Meer weten over de Startbaan Basis of het reguliere traject Startbaan? Neem gerust contact met ons op.