Banenbeurs The Next Step helpt jongeren aan het werk

Banenbeurs The Next Step helpt jongeren aan het werk

Zoetermeer, 10 november 2022 – Ongeveer 180 leerlingen van het praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs bezochten vandaag de zesde editie van banenbeurs The Next Step. Hét jaarlijkse evenement waar jongeren en werkgevers elkaar ontmoeten. 

The Next Step helpt jongeren bij hun overstap van praktijk of speciaal voortgezet onderwijs naar geschikt werk of dagbesteding. De leerlingen ontdekken welk werk zij willen doen na hun opleiding door te spreken met werkgevers en vragen te stellen over verschillende beroepen. Burgemeester Bezuijen opende het ochtenddeel van de banenbeurs, dat in het teken stond van het vinden van dagbesteding. Ruim 60 leerlingen met hun ouders kwamen langs. Angelines Concepcion en Sarinka Smid van VSO De Keerkring: “Alle aanbieders van dagbesteding zijn hier bij elkaar om de leerlingen en ouders te laten zien wat er in de toekomst mogelijk is. Het was een groot succes.”

In de middag verwelkomde wethouder Marijke van der Meer (Onderwijs) de ongeveer 120 leerlingen die op zoek zijn naar werk. “Jongeren met een arbeidsbeperking hebben een goede start van hun loopbaan nodig. Er wordt al snel gekeken naar wat deze jongeren niet kunnen, terwijl er nog heel wat dingen zijn die ze prima kunnen. Op de banenbeurs kunnen de jongeren ontdekken wat ze zouden kunnen en vooral ook wat ze leuk vinden om te doen.” 

De banenbeurs biedt werkgevers de kans om zich te presenteren aan mogelijke werknemers. Ongeveer 24 Zoetermeerse werkgevers en stichtingen waren aanwezig en vertegenwoordigden verschillende vakgebieden van techniek en groen tot logistiek en horeca. Natasja Roordink, accountmanager WSP De Binnenbaan: “Dit is de leukste banenbeurs voor onze toekomstige beroepsbevolking vanuit het praktijkonderwijs. Hier ontmoeten jongeren met een arbeidsbeperking werkgevers die ze serieus nemen en ze aan passend werk of een zinvolle dagbesteding willen helpen.”

Samenwerken in de regio

The Next Step wordt georganiseerd door Het Praktijkcollege Zoetermeer, VSO de Keerkring, Kentalis, werkbedrijf De Binnenbaan en de gemeenten Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Samen werken zij aan goede begeleiding voor leerlingen in de regio bij hun stap van onderwijs naar arbeidsmarkt.