Banenbeurs The Next Step helpt jongeren aan het werk

Banenbeurs The Next Step helpt jongeren aan het werk

Zoetermeer, 10 november 2023 – Ongeveer 160 leerlingen van het praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs bezochten gisteren de zesde editie van The Next Step. Hét jaarlijkse evenement waar jongeren en werkgevers elkaar ontmoeten. 

The Next Step helpt jongeren bij hun overstap van praktijk of speciaal voortgezet onderwijs naar geschikt werk of dagbesteding. Burgemeester Bezuijen opende de banenbeurs. “Jongeren hebben een goede start van hun loopbaan nodig. Door kennis te maken met werkgevers ontdekken ze hun mogelijkheden, en dat is ontzettend belangrijk.”

De ochtend stond in het teken van arbeidsgerichte dagbesteding. Ruim 60 leerlingen met hun ouders kwamen langs. Angelines Concepcion en Sarinka Smid van VSO De Keerkring: “Alle aanbieders van dagbesteding waren hier bij elkaar om de leerlingen en ouders te laten zien wat er in de toekomst mogelijk is. Het was een groot succes.” 

In de middag verwelkomde wethouder Marijke van der Meer (Onderwijs) ongeveer 100 leerlingen die op zoek zijn naar werk. “Er wordt al snel gekeken naar wat deze jongeren niet kunnen, terwijl ze veel dingen juist wel kunnen. Hier ontmoeten ze werkgevers die ze serieus nemen en gaan ze op zoek naar wat ze leuk vinden om te doen.”
 

Zoetermeerse werkgevers

De banenbeurs biedt werkgevers de kans om zich te presenteren aan mogelijke werknemers. Zoetermeerse werkgevers en stichtingen waren aanwezig en vertegenwoordigden verschillende vakgebieden van techniek en groen tot logistiek en horeca. Patrick Verhoef, algemeen directeur en bestuurder van Werkbedrijf De Binnenbaan: ‘Ik ben trots dat wij samen met ondernemers, onderwijs en gemeenten The Next Step organiseren. Zo helpen we leerlingen van het speciaal onderwijs bij het zetten van een vervolgstap.’
 

Samenwerken in de regio

The Next Step wordt georganiseerd door Het Praktijkcollege Zoetermeer, VSO de Keerkring, Kentalis, werkbedrijf De Binnenbaan en de gemeenten Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Samen werken zij aan goede begeleiding voor leerlingen in de regio bij hun stap van onderwijs naar arbeidsmarkt.